"לזניית" ירקות קלויים מוקרמת
חומרים :
2 י"ח גמבה אדומה חתוכה לרבעים
1 חציל פרוס לעיגולים
3 י"ח עגבנייה פרוסה לעיגולים
300 גרם עלי תרד חלוטים במים ומסוננים
2 י"ח בצל פרוס לטבעות
21 כוס שמן זית
200 גרם מוצרלה מגורדת
50 גרם פרמז'ן מגורד
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מחממים מחבת עם שמן זית ומתחילים לקלות את הירקות עד להשחמה קלה מוציאים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס .
בתוך פורמה עגולה מסדרים שכבות של ירקות ומהדקים מעט .
מחממים תנור לחום של 190 מעלות .
מפזרים מעל הירקות הקלויים גבינת מוצרלה ומעט פרמז'ן .
מכניסים לתנור למשך 7-9 דקות מוציאים ומגישים כמנה ראשונה .
חומרים :
2 י"ח גמבה אדומה חתוכה לרבעים
1 חציל פרוס לעיגולים
3 י"ח עגבנייה פרוסה לעיגולים
300 גרם עלי תרד חלוטים במים ומסוננים
2 י"ח בצל פרוס לטבעות
21 כוס שמן זית
200 גרם מוצרלה מגורדת
50 גרם פרמז'ן מגורד
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מחממים מחבת עם שמן זית ומתחילים לקלות את הירקות עד להשחמה קלה מוציאים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס .
בתוך פורמה עגולה מסדרים שכבות של ירקות ומהדקים מעט .
מחממים תנור לחום של 190 מעלות .
מפזרים מעל הירקות הקלויים גבינת מוצרלה ומעט פרמז'ן .
מכניסים לתנור למשך 7-9 דקות מוציאים ומגישים כמנה ראשונה .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.